divendres, 18 de març del 2016

Un govern “fantasma” i sense rumb.


Ahir a la comissió de defensa del Congrés ens vàrem quedar amb un pam de nas al faltar a la compareixença el ministre de Defensa, en funcions, Morenés. El insòlit argument de que l’actual parlament de la XI legislatura no pot controlar un govern de la X legislatura, no solament és insòlit sinó que demostra una manca absoluta de cultura democràtica. Un govern en funcions és un govern i ha d’estar sotmès al control del poder legislatiu en l’exercici de les seves funcions!


Aquesta mena de govern “fantasma” que tenim a l’estat, que defuig el Congrés, però cada divendres fa consell de ministres i pren decisions esdevé segons ells no controlable, desfent la divisió de poder i deixant entreveure la poca cultura democràtica dels que el formen. Avui per avui son un perill, al no fer el dol de la majoria absoluta perduda, es comporten amb arrogància menystenint tot i a tothom. Com poden esperar convèncer a ningú per acordar res amb aquesta actitud?

S’està donant unes circumstàncies úniques : el poder executiu s’enfronta al poder legislatiu i possiblement aquest darrer, mitjançant la Mesa pugui recórrer al poder judicial, el Tribunal Constitucional! Veurem si aquest actua amb velocitat exprés com quan tracta els temes catalans!

De bo, aquesta situació té, que hem començat les tasques parlamentàries, plenaris i comissions, tot i que aquestes darreres depenen del president de cada una de elles, que les fa més àgils o no. Les que el tenen del PP, valga’m deu senyor! Però afortunadament no son majoria. Tenim però “l’espasa de Damocles” de les eleccions i avui solament s’albira una abstenció de Podemos al govern PSOE-Cidadanos per a impedir-ho. No gaire provable, però, a hores d’ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada