diumenge, 6 de maig del 2018

Els sis savis cecs i l’elefant



Com el compte oriental dels sis savis cecs i l’elefant, al meu parer, en el sobiranisme tots tenim cadascun una part de raó però ens manca reunir–les totes per a tenir una visió general i exacta del moment polític que estem vivint  i adoptar les mesures adequades. Si ho intentem i una part de l’anàlisi contradiu la del altre part ens esverem i cerquem enemics i traïdors on hi ha solament companys.


De la presó i l’exili estant ens arriben anàlisis, son imprescindibles. També des de les institucions i el carrer, gens menyspreables. Rebutjo, això sí, les del sofà estant, les que des de l’anonimat o l’egolatria tiren merda a uns i altres. Totes les bones son mirades del mateix quadre, però des de distàncies i posicions diferents. Totes elles sumades ens donen més que cada una per separat.

ERC amb el document polític per a la Conferència Nacional que es farà, el 30 de juny i l’1 de juliol a la Farga d’Hospitalet, proposa aquesta discussió. No podem quedar-nos en el tacticisme de setmana a setmana, ni aprofundir solament en una part de l’estratègia, ens cal una visió global. Aquesta és la funció dels partits. I després del sunami d’aquests darrers anys, ERC en l’àmbit de l’independentisme republicà resta en peus, amb una gran extensió territorial i una enorme pluralitat interna.

Escoltar, reflexionar i prendre la paraula, és el que faré fins que arribi el moment de posar-ho en comú. ERC no pot ni ho vol fer sol. Solament una part  de l'independentisme no pot lluitar contra l’estat i reconstruir i construir lligams entre poble i institucions antigues i noves. Però sense ERC tampoc es pot fer. Responsabilitat i coratge, escoltar i actuar. Usar els cinc dits de la ma, tots els mitjans que tenim, per a que esdevinguin un puny que trenqui la repressió i ens porti a la República.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada