dissabte, 9 de juny del 2018

Adéu al 155, benvinguda la incertesa!




Bermúdez de Castro, el veritable virrei del 155 –Millo era el conserge- diu que deixa la política. De fet la política l’ha abandonat. Aquest fer representa la derrota de la estratègia del PP a Catalunya.  Amb solament quatre diputats al Parlament està fora de joc i ara fora del govern de l’estat. Aquells que des del 2006 amagaren la seva corrupció atiant la catalanofòbia han estat foragitats del que més preuaven el govern de l’estat. Les paraules de Tardà que ressonaren al Congrés “el nostre vot és un no a Rajoy i tot el que representa” pren tot el seu significat.


És cert que darrera l’operació Sánchez pot haver-hi molt de supervivència del sistema, de forma lampedusiana de canviar quelcom per a que res canviï, però jo no deixo de pensar que el recanvi preferit, el que tot semblava que unes noves eleccions en portaria era Ciudadanos –el mimat de l’Ibex35 i del mitjans que el serveixen-.  La cara de Ribera les darreres hores de la moció, la seva manca de cintura per a promoure l’abstenció i l’estat de xoc que ha portat que a Catalunya la seva representat repeteixi, com un bucle d’un sistema operatiu penjat, la mateixa cantarella.

La política no és solament l’art del possible, també és cercar vies per a fer possible el que sembla impossible, per això és tant important l’anàlisi del matisos, al servei de la direcció que ens marqui la brúixola de les conviccions. Entrem en un període d’incertesa, que sempre son millor que les certeses del mur de ciment armat que representava el govern anterior. L’escepticisme i la perseverança, la ma estesa i l’acció decidida formaran part del camí que seguirem els propers mesos.

L’exemple dels presos i el seu mestratge, l’acció dels exiliats com a caixa de ressonància internacional, marcaran el camí en que el seu alliberament i retorn sempre formaran part del frontispici de la nostra acció. Ni les presses ni el conformisme ens han de fer traïdors. #LlibertatPresosPolítics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada