dimecres, 5 d’octubre del 2011

Cal escoltar als veïns de Fontajau


Foto: Dani Vilà, El Punt. Solar al barri de Fontajau.
Llegeixo amb preocupació la notícia de que des de mobilitat de l’Ajuntament s’entossudeixen en convertir el solar dels antics equipaments socials de la Rambla Xavier Cugat de Fontajau en un pàrquing de cotxes.
Un error que es comet massa sovint en política es ser tossut, és a dir, no rectificar malgrat les evidències i la veu d’interlocutors qualificats no et donin la raó. En aquets cas sols cal donar un cop d’ull als voltants per trobar el nombre més elevat de places de pàrquing de tota la ciutat -els d’un cinema, dos centres comercials i l’equipament i d’ un gran equipament esportiu – a més els representants dels veïns ho consideren innecessari.
Fa pocs dies també es va cometre l’error de donar la llicència ambiental al projecte de construcció del futur Arxiu Històric, equipament necessari que pot donar centralitat al barri i que ocuparia precisament el lloc del innecessari pàrquing. El problema era i és que el projecte tal i com està redactat no s’ajusta als compromisos que l’anterior alcaldessa i jo mateix, quan era regidor del barri, vàrem arribar amb els representants dels veïns. Per això vàrem aparcar la llicència fins que es modifiqués el projecte que havia de contemplar espai suficient per una plaça pública. El canvi era i és factible, hi ha espai perquè les dues funcions, arxiu i plaça, convisquin folgadament, però l’error de l’actual govern -que costa preguntar!- ho podria posar en perill.
Tossuderia i precipitació són excusables si es rectifica. Caldria, doncs, en lloc de pàrquing fer un arranjament perquè els veïns el puguin disposar com espai públic que és i revisar la llicència per a permetre  que els futurs usos facin compatible l’equipament i l’ús d’espai públic per a gaudi dels veïns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada