dijous, 27 d’octubre del 2011

Crònica d’un Ple: un tripartit de dretes.

Foto: Diari de Girona
En el darrer Ple s’ha consolidat una aliança vergonyant entre CiU i el PP. No formen govern, Puigdemont sap que bona part del seu electorat no ho veuria amb bons ulls, però ja són més que un trio inestable. Ahir ho reconeixia l’Alcalde en les conclusions prèvies a la votació de les ordenances: “tenim molts punts de coincidència en els nostres programes”, és a dir en la lletra petita del programa, allò que no surt en les declaracions públiques ni en els debats i que pocs electors desgraciadament llegeixen.

Vàrem discutir una proposta d’ordenances confusa, amb una presentació feta per la Tinent d’Alcalde responsable del tema com a mínim poc clara per ser benevolent, i amb molta lletra petita que en desgranar-se significa un munt de petits canvis que compliquen procediments i augmenten arbitràriament les taxes que hauran de pagar les gironines i gironins.
Amb un problema afegit que es dóna en presentar com oposició critiques concretes i fonamentades a punts de les esmentades ordenances, doncs les respostes del govern i del afegitó “popular” abusen del discurs genèric i propagandístic, fent referència constant, com un “mantra repetitiu”, a les maldats del Govern anterior. Fet que es contradiu amb el bon estat de les finances municipals pel qual passen de puntetes.

Sóc conscient que en el govern que vaig formar es van fer coses malament, l’herència del regidor Pluma ha estat una llosa, però ha sigut CiU qui l’ha premiat amb la Direcció General de Patrimoni!

La sobreactuació de la portaveu del PP es fa difícil de suportar a mesura que s’apropen les eleccions generals: es transforma i deixa de ser una persona de tracte afable i dialogant per esdevenir en els plens una veu permanentment enfadada amb l’oposició i “martell d’heretges” amb els que contradiuen al govern de CiU. Veurem el què dura aquest acord de “conveniència”.

És necessari congelar impostos en moments tant difícils, mantenir una puja mínima a les taxes i preus públics, amb això estem d’acord. Ho estàvem en anys anteriors i l’actual govern i qui li dona suport s'hi oposaven. Està bé que canviïn de posició, per això ens vam abstenir. Ara caldrà veure si rectifiquen en les puges innecessàries, si no es així hi votarem en contra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada