dilluns, 3 d’octubre del 2011

Impressions positives d’un convidat al 26è Congrés d’ERC


Foto: Diari Ara. 26è Congrés Nacional d'ERC celebrat a Girona
Dissabte vaig anar al congrés d’ERC representant ICV, entre els assistents hi tinc amigues i amics amb els que he treballat i treballo a l’educació o a l’Ajuntament, a voltes el decidir militar a ERC o ICV en les nostres contrades és el resultat de variables més familiars i d’amistat  que possiblement les  polítiques. El federalisme i l’independentisme conviuen en les dues organitzacions i la dinàmica política espanyola ens aproximen a tots  cada cop més a la segona opció. És cert que l’ecologisme és per a nosaltres cada cop més un tret identitari, però conec a ERC ecologistes conseqüents. Si parlem de construir una nova hegemonia de l’esquerra nacional ens haurem d’entendre nosaltres i altres.
Veient l’entusiasme final amb el discurs abrandat del nou president entenc que per anar confluint caldrà encara un període d'enfortir  les senyes d’identitat de cadascun. L’acabament per implosió i assetjament del tripartit ens obliga a un període de curar les ferides i de refermament de la pròpia autoestima. Però la “bona gent”, com deia el nou president d’ERC, necessita d’un govern diferent nacional,  social i ecològicament diferent.
Veient com es desenvolupa el govern de CiU a Catalunya i a Girona no ens dona massa marge per a construir amb els que el que fan és desmantellar. En La defensa nacional estarem junts, però per a construir cal un nou bloc de l’esquerra nacional que es centri en la majoria dels catalans i no en una minoria. Que representi  les classes mitjanes i treballadores i no els més poderosos i insensibles a les conseqüències de la crisi.
Amics i amigues d’Esquerra, salut i bon treball!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada