dimecres, 28 de juny del 2017

El rei i Martin Villa!


Es de tots conegut que el grup d’ERC no anirà a l’acte solemne d’avui que commemora les primeres eleccions democràtiques després del llarg franquisme i condecora al pròfug de la Interpol Rodolfo Martin Villa. Amb respecte per la gent i els electes que donaran la pell per acabar amb el franquisme, però amb total repugnància per la deriva del sistema que, plegat de corrupció, es permet homenatjar, de tots els possibles, al més sinistra representant del tardo-franquisme encara viu.


Ja li etzibava a la cara de Barcenas el dilluns,  Joan Tardà, quan li deia que ell es creia impune, com tots els altres tresorers del PP, com tots els altres corruptes, per que els franquistes  havien transitat cap a la democràcia sense que els caigués un cabell del cap, ni un duro de les seves butxaques. Aquesta contaminació que no va parar la transició ha arribat al moll de l’os del sistema en aquests darrers anys.

Calia i cal una profunda catarsi a Espanya i un nou període constituent, però el fet que som l’únic grup parlamentari que no assistirà a l’autohomenatge del "bunquer" d’avui demostra lo lluny que està Espanya d’aquest canvi necessari. O millor dit, l’únic canvi amb una majoria per fer-lo es dona a Catalunya. Ai d’Espanya! si perdem aquesta oportunitat perquè el dogal no caurà sobre Catalunya solament, també sobre aquells que tenen el desig de transformar Espanya en una tercera república.

Faré les meves tasques com a diputat, rebent visites i participant en una roda de premsa amb els examinadors de tràfic. Faré de diputat i no de “atrezzo” d’un sistema contra el que he vingut a Madrid a combatre’l. Que s’ho facin, nosaltres tenim altres feines. Llibertat i república!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada