dimecres, 15 de novembre del 2017

Autocrítica? No cal que me la facin.


És cert que reconèixer errors no qüestiona el que hem fet, sinó com ho hem fet. Però, sense la voluntat del govern i de la majoria del Parlament, sense el sacrifici personal dels seus màxims representants, hauríem defraudat als ciutadans que com a electors, però també com actors socials han impulsat aquest  camí. Al meu parer, els que mai han volgut fer-lo i han promogut per acció o omissió el 155 no tenen ara autoritat moral per exigir que, en nom de l’autocrítica, els hi donem de fet una raó que no tenen.


Que una aliança tant plural li hagi mancat cohesió és conseqüència precisament de les enormes diferencies que te en el seu si. Però alhora sense heterogeneïtat no es pot bastir un projecte de canvi. El problema no ha estat ser plurals, de fet no ho hem estat prou. Calia ampliar i de fet l’evolució de Dante Fachin i la majoria de Podem fins al cop d’estat de la seva direcció de Madrid, anava en aquets sentit. També cal dir que el període monocolor de l’antiga CiU després del segon tripartit no ho posaren fàcil.

Li ha costat molt a l’antiga Convergència acceptar que el model presidencialista no és el mateix en una candidatura de partit que amb una gran coalició, i em temo que encara alguns no ho entenen.  Que es pot confluir sense subordinar-se i que les males arts que en política sovintegen s’han d’aparcar. Penso que hem aprés i que deslleialtats com les que es van donar fins a l’últim minut es podran corregir en el futur. Els errors esdevenen una magnifica escola si es rectifiquen.

Hem avançat en terres políticament ignotes, ens hem enfrontat com mai en aquets darrers quaranta anys a un estat, no solament amb un govern, i hem aprés fins a on està disposat a arribar. Si no defallim, si acumulem forces sense matar la diversitat, si mantenim la no-violència com a únic instrument de mobilització legítim...si guanyen en vots el 21D estarem més a prop, haurem donat un nou pas. Si no oblidem els presos i presa i el seu exemple estarem més a prop de superar els erros i fer-nos més forts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada