dilluns, 29 de juliol del 2013

Per què a Cécile Kyange li han tirat plàtans?


Després de ser comparada pel vicepresident del Senat italià amb un orangutan, la ministra italiana d’integració, Cécile Kyenge, d’origen congolès, va ser objecte la nit del divendres d’un acte racista i de menyspreu cap a la seva persona, en ser-li llançats dos plàtans.

Foren uns militants d’extrema dreta, els nous feixistes vestits d’Armani, els que tingueren aquets dubtós honor, militants de “Fuorza Nuova”, feixistes de l’amalgama electoral del processat Berlusconi.

Plou sobre mullat, per que una de les característiques generals dels feixismes ha estat el seu racisme i la consideració de la inferioritat de tots aquells que no eren de raça blanca. El feixisme italià seguiria les passes del nazisme, el que millor va articular el racisme, i en concret l’antisemitisme, com un element central de la seva doctrina gracies a un pseudo-biologisme que determinava que la raça ària tenia l’obligació de subjugar les races inferiors.

Alfred Rosenberg, un dels principals teòrics del biologisme nazi, ho expressa en la seva obra “El mite del segle XX”, reeditat recentment a Espanya i que vaig veure exposat a la llibreria Europa. Un llibre i una llibreria que en la majoria dels  països europeus no existirien. Però a Espanya l'ombra del franquisme és molt allargada.

Os adjunto un paràgraf significatiu, que explica per que es multipliquen els descerebrats que de nou aixequen les brutes i sagnants banderes del feixisme. Llegiu el fragment  i os podeu abstenir de la resta de la obra.

“La nova doctrina de la humanitat(...) també va encunyar, ja cap a l’any 1740, la frase impacte dels últims 150 anys, “Llibertat, Igualtat, Fraternitat”, i va crear la caòtica democràcia, desintegradora de pobles (...). Gràcies a la prèdica de l’humanitarisme i a la doctrina de la igualtat, qualsevol jueu, negre i mulat va poder arribar a ser ciutadà de ple dret en un estat europeu; gràcies a la preocupació humanitària per l’individu, als estat europeus proliferen institucions de luxe per a malalts incurables i bojos.”

No cal dir res més. Al costat de la Cécile, no passaran!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada