dilluns, 10 d’octubre del 2016

Vigília del 12 d’octubre, més caspa que raça!


Dia de “la Raza” o dia de la “Hispanidad”, promogut en el regnat d’Alfons XIII i convertida en data festiva per decret , en ple franquisme, el 1958. Dia de desfilades militars en el que la “cabra de la legión” adquiria un curiós protagonisme. Dia contradictori en que en la majoria dels països americans es denuncia el genocidi i els mes benvolents afirmen la diversitat de les cultures americanes. El seu manteniment amb la parafernàlia habitual es un exemple de la continuïtat dels dos darrers règims polítics i cada cop més exemplifica la llunyania en que la que vivim els catalans aquests fets.


He rebut una invitació, per a un acompanyant i per a mi, a la tribuna de la Castellana, no dubto que qui me l’envia, la casa reial, creu que em fa un gran honor. Viuen en un mon paral·lel en el que els ciutadans son més aviat els extres - en el bell mig d’un decorat- sense adonar-se  que és de cartró-pedra. Crisi, desafecció, pobresa...? viuen d’esquenes a la realitat i demonitzen tot allò que no entenen. Creuen que tot està ben lligat, però, per si de cas, no tenen cap escrúpol a usar tots els instruments, legals o no, de l’estat per a dormir tranquils.

Tenen molt a celebrar, contra tot pronòstic es mantindran en el poder i podran veure la desfilada amb la tranquil·litat del que sap que no li trauran el lloc privilegiat des d’on decideixen per a tots nosaltres. Quin frau! Aquells que es comprometeren davant dels electors de netejar el que tant a embrutat el Partit Popular, els hi permetran que campi pel poder sense problemes. Es manté la preocupació pels esdeveniments de Catalunya, però amb el govern a les seves mans, la “brigada Aranzadi” escalfa motors!

El 12 pujaré a sant Climent, no pas a festejar res, sinó a protestar i donar suport, al veïns i veïnes que veuen la seva tranquil·litat en perill per la despreocupació amb que els comandaments militars usen el foc real en una zona sensible ecològicament tot posant en ris fauna i humans. Un llarg període de vacances, que anomenen “en funcions”, no li ha permès donar la cara i respondre d’aquets fets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada