dilluns, 5 de març del 2018

Allò que sembla senzill pot estar mal formulat



Necessitem missatges clars, la gent ho necessita, malgrat la realitat que han d’explicar aquests es sovint complexa i contradictòria. Aleshores el perill es dir coses que s’entenguin, però que siguin d’una senzillesa basada en premisses falses. Jo puc votar al president perquè torni, però no puc assegurar que les condicions en les que pot tornar siguin les adequades. He explicat el primer però a l'ometre la segona part, puc frustrar la realització d'un missatge que semblava claríssim. 


Atenció, això es dona també a l’altre costat. Rajoy va prometre que amb el 155 tot s’arreglaria, que unes eleccions dirigides per la seva administració permetrien que la majoria silenciosa anés massivament a votar i s’acabaria amb la majoria independentista. Podia assegurar la primera part, el 155, però no el comportament electoral. El 21D es va anar a votar massivament i no va desaparèixer la majoria independentista. Va explicar de forma senzilla el que estava mal formulat.

A casa sento la paraula frustració, molta gent en parla, la lentitud en formar govern ho alimenta, es veritat. Però a Madrid no sabeu pas la frustració que hi ha. “No podem amb el 155 canviar el model educatiu” -confessa el totpoderós ministre d’educació i portaveu -“això solament ho pot modificar el parlament de Catalunya!” –reconeix. El Parlament l’han perdut, si no ens el deixem perdre nosaltres!

Ens van derrotar quan vàrem intentar proclamar unilateralment la república, es cert. Però no han pogut desmantellar ni els instruments ni la voluntat de la gent per aconseguir-la. No es derrotisme dir que ens calen més forces, que hem de posar en peus la Generalitat, que no és solament una autonomia que gestiona milers de milions, és també un símbol de la nostra nació. Que ens entri en el cap que no tenim enemics entre nosaltres. Que no defallirem, ens defensarem de la repressió, coordinarem l’acció de la Generalitat recuperada amb el treball a l’exterior del president Puigdemont. I no direm més que les coses son senzilles si no ho son!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada