dijous, 27 de gener del 2011

Una recomanació per avui: UAP 11

Des de diumenge passat s’estan celebrant a Girona actes relacionats amb el Dia internacional per la Pau: L’òpera “Brundibar a Terezin”, la cantata UAP i “Paraigües per la Pau”. Sobretot des dels centres educatius de Primària i de Secundària. En aquests darrers anys s’han fet propostes col·lectives per ajudar a visualitzar la tasca quotidiana d’educar per la pau. 

La Núria Terés em comentava que l’educació per la Pau és avui, més que mai, imprescindible per construir comunitats dialogants i obertes. Coincideixo amb ella que trobes implicació si educadors i alumnes es senten protagonistes de les accions. Gràcies a aquesta implicació i al bon fer del departament d’educació municipal a Secundària, avui dijous, es fan 4 funcions de la cantata UAP11. Joves dels instituts de Girona i de comarques actuen al Teatre municipal de Girona amb un musical teatralitzat. 

Aquells que em seguiu us recomano que us apropeu a  aquests i aquestes joves que expressen la necessitat de diàleg, pau i solidaritat a través de les seves visions i les seves vivències. 
A més com em diu la Núria ,“Canten i actuen molt bé!” Fan posar la pell de gallina. La Mercè Rigau i en Mon Bover són l’ànima d’aquest espectacle. I les entrades són per a un projecte d’Intermon-Òxfam”.

Una vegada més es demostra que la suma de voluntats crea resultats molt potents. La mediació, el diàleg, la resolució de conflictes i l’educació per la pau són imprescindibles per a construir una societat solidària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada