dimarts, 12 de juliol del 2011

Avui hi ha Ple. Com hem negociat el nou cartipàs? Que el govern governi i que l'oposició pugui fer bé la seva feina.

El Ple d’avui a l’Ajuntament serà important. El cartipàs marca les regles de joc durant quatre anys: les competències del Ple i del Govern, l’estructura de l’administració i els mitjans de l’oposició.

Han estat uns dies intensos i al meu parer la junta de portaveus d’ahir va ser més que prometedora.  Calia una reunió on de forma clara i sense reticències poséssim els punts en comú i les discrepàncies. L’actitud de l’Alcalde i del portaveu de CiU ha estat més que correctes i pot assentar les bases d’una nova forma de governança on l’oposició plural i el govern puguin jugar més enllà del tacticisme.

El decidir votar no en bloc els apartats sinó punt per punt permet acostar posicions i que determinats temes es votin a favor, en contra o t’abstinguis,  i permet uns acords no de blocs enfrontats sinó que amb matisos i encontres i desencontres.

Quan des del meu grup vam decidir treballar amb discreció i defugint dels pronunciaments que abans de que el govern governi tenen més de judici d’intencions que de crítica real, no ens vàrem equivocar.

El 22 de maig les ciutadanes i ciutadans van parlar, els que varen anar a votar i els que es quedaren a casa, penso que he entès, hem entès el missatge. No farem res que no es pugui entendre, sempre mirant pel bé comú i de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada