dijous, 7 de juliol del 2011

L’enllaç dels túnels del TAV a Girona i el ministre Blanco


L’enllaç del dos túnels que la “Gerunda” ha fet aquests darrers quinze mesos ja es un fet. És destacable que s’hagi produït sense cap incident remarcable, en aquest sentit tecnologia i professionalitat han caracteritzat la milionària inversió del soterrament de les vies del TAV.


Fins ací bé, però ha continuat la poca grapa en la informació i les relacions institucionals i socials. El dossier informatiu sols s’ha donat a la premsa i a alguns privilegiats. Les associacions de veïns han estat convidades, no totes, però ni tenien seient ni cap informació complementària. Hi ha qui pensa que això es poc important , si es així no veu que la política ha de cercar complicitats i donar explicacions als ciutadans, per esdevenir realment democràtica. Com deia el meu avi “Franco també feia obres públiques”.


M’he instal·lat darrera, a peu dret, amb representants veïnals, i he escoltat els discursos dels tres oradors.


Ha començat el representat de la Generalitat -no recordo el nom- i ha parlat “in absentia” del conseller. Discurs espès, en castellà, oblidable com m’ha passat amb el seu nom.


Després l’alcalde, correcte amb el contingut, al reconèixer la professionalitat amb què s’ha fet l’obra però recordant compromisos adquirits, demanant que en un futur immediat coneguem terminis per a tenir l’obra acabada, TAV i convencional. Molt bé al fer el seu discurs en català.


Ha tancat el ministre, decebedor més enllà del publirreportatge, ha barrejat TAV, aeroport i N-II, però no ha dir res, res! del tren convencional ni de l’estació.


Queda molt per fer, em quedo amb una futura entrevista entre el portaveus amb l’alcalde i el ministre a la que sembla s’ha compromès. Bé, ja ho veurem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada