dijous, 14 de juliol del 2011

El Ple de cartipàs: una fotografia de qui és qui a la ciutat.




El ple de cartipàs va evolucionar diferent del que esperava. El dilluns assentàvem tots els grups les bases d’una nova governança traslladant al Ple més competències. El govern podia funcionar amb l’abstenció de la majoria de l’oposició i restava un tema, el gerent, que podia quedar aparcat, sense suport suficient a Ple. Era un bon començament: el govern podia governar i l’oposició enfortida per controlar i proposar.

L’alcalde legítimament mou fitxa per aconseguir l’aprovació de la gerència, el que ja és menys explicable és l’actitud de les forces polítiques que li concedeixen el desig, malgrat que hores abans s’hi oposaven, escenificant  dos pactes signats a part i contradictoris.

Tot te una explicació, jo us dono la meva. Al PP li va bé escenificar un acord amb CiU en la línia de què està fent al Parlament de Catalunya, fins ací bé. El que és ingenu o almenys contradictori és que hagi de empassar-se una torna com el pacte del PSC també amb CiU, farcit de qüestions de rebost partidista que contradiuen el discurs de la Concepció Veray. El PSC fa un poti-poti d’acords,  i tot i que diu en el Ple que el pacte és solament de cartipàs, alguns temes com el Pla estratègic són de legislatura. Ara bé, el més substancial és la vice-presidència de l’esmentat pla, el càrrec de “cap de l’oposició” (?) i un assessor més pagat pels ciutadans.

Cadascú és lliure de fer el que vulgui, tot i que els electors passen factura. Però no hem començat amb bon peu. Els interessos partidistes d’alguns faciliten excessivament  la consolidació d’un govern que encara ha de demostrar les seves bondats i sobre tot mal acostuma a l’alcalde per usar amb l’oposició el procediment de divideix i guanyaràs que dificulta a les esquerres de la ciutat de tornar a ser alternativa.

Bé, temps al temps, la vida continua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada