dimecres, 27 de juliol del 2011

Crònica del darrer Ple, des del meu escó


Un ple dens amb votacions contradictòries com ho són les aliances de geometria variable que ha decidit el nou alcalde per tirar endavant el seu govern en minoria.

Més enllà dels temes de tràmit ens vam posicionar davant de l’anomenat PxG, un mini Pla de ciutat que recorda com una fotocòpia descolorida el Pla que en Quim Nadal va liderar ara fa un grapat d’anys. Vam argumentar la necessitat d’un Pla que abasti l’àrea metropolitana, que comenci per un pacte d’alcaldes, que defineixi un projecte participatiu i engrescador. Desgraciadament les cartes estaven marcades i el quatripartit,  CiU+ PP i PSC, feren sentir la seva majoria.

Curiosa l’actitud de la portaveu del PP que esdevingué una mena de guarda jurat del govern, de fustigadora de l’oposició.  Pot ser un clàssic d’aquest mandat, eterna aspirant, o si el PP guanya les eleccions a Madrid canviar d’aires.

Les mocions marcaren la segona part del Ple: la més treballada la de participació que va sortir per unanimitat, no sense uns moments de confusió atiats pel PP que volia convertir uns defectes de forma perfectament subsanables  en motiu de croada conta CUP i ICV-EUiA. Però bo és el que bé acaba.

De les dues presentades per la CUP poca cosa en va sortir, aquest cop l’aliança amb geometria de dreta (CiU i PP:13 vots) ho va fer impossible. Em queda però un regust que em porta a pensar que aquesta mena de mocions s’han de portar més treballades i consensuades si no volem que siguin solament un gest.

En la de la LGBT solament aconseguírem una transaccional que permet que en la Comissió Ciutat Igualtat es pugui treballar en aquesta perspectiva, però podíem haver avançat més. Ho sento per la representació de les entitats de gais, lesbianes i transexuals presents en el Ple.

Cert és que sobre el Trueta l'alcalde va recollir una proposta que li vaig fer per crear una comissió que estudiï i proposi alternatives per aconseguir la construcció del nou Trueta en un període raonable.

I la darrera, la referent a l’aeroport presentada a l’últim moment pel PSC no va prosperar. Malgrat alguns defectes de forma i omissions li vàrem donar suport, però deixava prou interrogants per tal que CiU trobés fàcil sortir-se’n per la tangent amb el suport, com no, del PP.

De les preguntes que vam fer i les respostes en parlarem un altre moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada