dijous, 22 de setembre del 2011

La teleassistència de la gent gran de Girona és un avenç que no pot tenir marxa enrere.

Hem vist pel diari que com a conseqüència d’una nova forma de finançament per part del l’IMSERSO el desenvolupament del programa de teleassistència municipal estaria en perill.

Un cop més trobem a faltar en aquests temes informació i sobre tot una actitud proactiva i menys conformista. Si la noticia és certa afecta a la Diputació de Girona i la de Barcelona, també a l’Ajuntament de Barcelona que tindran el mateix problema. Em sobta que no es digui quines gestions comunes s’han fet per a renegociar i resituar aquesta decisió.

Una altra cosa seria, que no s’ha dit, que aquelles persones que han entrat a la llei de dependència i són també beneficiaris de la teleassistència municipal no puguin beneficiar-se per via doble d’una prestació social i per tant no es puguin acollir a aquest programa. Aleshores la Generalitat via dependència hauria de sufragar el servei o la part proporcional que fins ara requeia en l’IMSERSO.

La bona noticia es que aqueta institució,l’ IMSERSO, pel que es diu, no donarà menys diners a l’Ajuntament. Aleshores de nou trobo a mancar cintura i capacitat de proposta a l’actual responsable municipal.

No es pot de nou, desprès de paralitzar els pisos assistits i el centre de dia de gent gran, fer recaure sobre un col•lectiu vulnerable més retallades de serveis.

Si no en saben que preguntin! Amb molt de gust per la gent gran de la ciutat estaré al seu servei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada