dimarts, 8 de novembre del 2011

El catalanisme i l’espanyolisme neoliberal


El Govern d'Artur Mas està aplicant a Catalunya una política de clara orientació neoliberal argumentant que la contenció de la despesa pública obliga a fer retallades. Però el cert és que les tisores del Govern català retallen solament els serveis públics i especialment la sanitat, el moll de l'os de l'Estat del benestar.

Aquets dies he parlat amb personal qualificat del sistema públic de salut i estan més que preocupats. Els hi situen un horitzó que els desmotiva i representa una involució de les polítiques de salut dels darrers vint anys.

D'acord amb aquesta política, el Departament de Salut es proposa trossejar els vuit hospitals, 285 centres d'atenció primària de l'ens públic i altres equipaments creant una vintena de societats de gestió autosuficients gràcies als beneficis mitjançant acords de tota mena, fins i tot accionarials, amb el sector privat. No hi hauria res a dir si CiU s'hagués presentat a les  eleccions amb aquest programa clarament neoliberal, però no va ser així, sinó que va fer bandera de la defensa de l'Estat del benestar.

Artur Mas ha estat molt primmirat a l’hora de liquidar l’impost de successions –“és al nostre programa”- i molt deixat anar quan el seu govern ha aplicat les tisores.

Aquets agenda oculta és la que porta també la dreta espanyola en aquestes eleccions, els hi hem de barrar el pas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada