dimecres, 9 de novembre del 2011

Les escoles Bressol de Girona: una història d’èxit


Escola Bressol L'Olivera a Montilivi
A la ciutat de Girona  aquests darrers anys hem fet un gran esforç des de l'Ajuntament,  una aposta per enfortir un model d’escoles bressol de titularitat i gestió pública, emmarcades en el sistema educatiu, d’orientació universal i amb voluntat de ser també espais d’inclusió social i convivència quotidiana en la diversitat. Les experiències innovadores de les bressol municipals han estat obertes a totes les escoles d’educació infantil amb el projecte 0-6 i ha representat una alenada d’aire fresc en el marc de Girona ciutat educadora.

La Núria Terés, regidora d’educació els darrers quatre anys a l’Ajuntament de Girona,  va comptar amb el suport entusiasta de les professionals que han esdevingut un equip sòlid i capaç. L’exemple de les escoles de Pistoia i Reggio Emilia van se històricament un model a seguir. El que avui tenim a la ciutat no hi tes res d’envejar i està arrelat a la nostra ciutat i als seus ciutadans i ciutadanes.

Davant del perill de un tomb cap a la privatització, ja sigui per ignorància o mala fe, el que cal és fer créixer i millorar el model: s’ha d’obrir l’escola bressol de Güell-Devesa i continuar amb la política de crear-ne de noves per tal de cobrir la demanda desatesa, i cal introduir també millores qualitatives amb més participació de les famílies i més obertura a la comunitat.

A Girona les Bressol són més que escoles: són una construcció cultural, protagonitzada al llarg de molts anys per moltes persones i col·lectius. Qualsevol intent polític de menystenir-les, per tant, entrarà en conflicte amb una història d’èxit, construïda des d’abaix, sentida com a pròpia per molta gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada