dissabte, 26 de novembre del 2011

Traçant camins. La solidaritat amb els sense llar

Aquesta setmana estem celebrant un seguit d’activitats a la ciutat per donar a conèixer la problemàtica de la gent sense llar a la nostra ciutat. Ja és el quart any que a iniciativa de “La Sopa”, el consorci gironí que treballa amb els més necessitats, s’ha anat visibilitzant  aquest  fet , la pobresa extrema, i les seves conseqüències. I amb valentia situar solucions on hi participen els propis afectats.
Aquest divendres he estat testimoni de la lectura d’un manifest, redactat i explicat per usuaris de “La Sopa”, que colpia per la seva sinceritat i cruesa, en l’exposició de fets i alternatives. També es va presentar tres dies abans un estudi, que vaig encarregar quan era regidor de polítiques socials, que explica de forma qualitativa la situació d’aquests col·lectius a la ciutat.
La presentació de l’associació de suport a les persones sense llar, anomenada “Traçant Camins”, és la culminació d’un procés de consolidació i suport d’una institució, que l’any passat celebràvem els seus cent anys, i que des de la Plaça Lledoners fa una feina callada i imprescindible.
En moments com els que vivim, més que mai necessitem d’una ciutat amb cor, que es commogui per les desigualtats i es mogui per a superar-les. Aquesta associació ha de ser un referent per a implicar-nos en un projecte que té ànima.
No ha de substituir ni la implicació econòmica de les administracions, per això vam triar la figura de consorci i no la de fundació privada, ni el protagonisme del professionals,en un tasca tant complexa.
El que farà aquesta associació és promoure la realització d’activitats encaminades a la capacitació personal i social per tal d’aconseguir el major nivell d’autonomia possible de les persones en risc d’exclusió social. Procurarà una major consciència cívica que permeti fer realitat la solidaritat amb el col·lectiu de persones sense llar i denunciarà les situacions injustes que són causa de pobresa i d’exclusió social.

Si en voleu ser part, adreceu-vos a l’Associació Traçant Camins. Centre d’Acolliment La Sopa. Plaça Lledoners, 1. 17004 Girona. Telèfon 972204250.

Hem de ser molts!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada