dijous, 17 de novembre del 2011

Acord amb Ryanair: un vol de gallina?


Foto: www.anna.aero



Amb el tema Ryanair han passat els mesos i al final sembla que es soluciona el problema en termes semblants als que la Generalitat inicialment considerava inacceptables.
No és estrany que la ciutadania desconfiï tant dels governs, sovint són capaços de defensar una cosa i al cap de poc temps el contrari i en roda de premsa afirmar sense vergonya que sempre han dit el mateix.

Sempre he vist amb reticència el model de quasi monopoli d’aquesta companyia aèria respecte l’aeroport Vilobí-Girona. El temps perdut per avançar en un model de transport i turisme més sostenible i no tant dependent a operadors poc fiables i a les conjuntures canviants. És cert però que el conflicte amb aquesta companyia arribava en el pitjor moment econòmic i que el sector turístic del que depenen molts llocs de treball s’ha ressentit molt.

Calia doncs un acord per guanyar temps. Ara bé, el perill continua sent el mateix. O introduïm elements de canvi i el sector empresarial turístic es treu la son dels ulls i mira més el futur que el peix al cove, o d’ací no pas gaire tot seran corredisses de nou.

Pel que fa al paper de l’Ajuntament de Girona, un cop més la realitat ha desmentit la propaganda del nou govern, cap informació als portaveus, ni telefònica. No hem pogut valorar ni l’objectiu ni la quantitat de l’esforç econòmic al qual s’ha compromès el govern municipal. Pot ser que un cop més hagi acordat amb el PP aquest tema i no necessiti de l’acord dels altres grups.

Si no aprofitem el temps l’acord pot tenir un vol de curt recorregut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada