dimarts, 20 de desembre del 2016

De Comissions al Ple. Jornades de congressista.


Escric aquestes ratlles un cop he acabat de preparar-me la compareixença de la ministra de Sanitat i Serveis Socials i dues intervencions al Ple, avui i demà. Bé, els darrers retocs d’una feina que t’emportes a casa. Tot i que el treball que fem a Madrid es fonamentalment amb equip, les intervencions son quelcom que cada un li donem el nostre toc. Os seré sincer, m’agrada tocar el crostó en un hemicicle majoritàriament hostil. Es una feina que cal fer i penso que la fem bé.


La feina es multiple, en quan intervencions,  al Ple, en tenim dimarts a la tarda, dimecres al matí i dijous al matí. El dimarts per a les iniciatives del grups parlamentaris, proposicions no de llei, proposicions de llei i mocions; el dimecres preguntes al govern i interpel·lacions; el dijous convalidacions de decrets del govern. Son el moments més interesants i també mediàtics. El parlamentarisme en la seva salsa, malgrat que en alguns cassos part del integrants faci un mutis pel foro.

El treball en lescomissions es menys conegut però més intens, es fan el dimarts al mati, el dimecres a la tarda i el dijous al matí. També hi ha compareixences, però aquestes no solament del govern, sinó de entitats o experts que la comissió ha decidit, també discussió de proposicions no de llei, cada 15 dies 11 PNL, en sessions de 6 a 7 hores. Penseu que jo soc portaveu en cinc comissions...

I visites, un munt de visites, que intentem no fer esperar més de quinze dies des de que rebem la demanda, prioritzant les entitats. En l’àmbit que em moc, educació, serveis socials , medi ambient...en son moltes les que tenen abast estatal i tenen interès per a comunicar-se amb nosaltres. Tenir grup parlamentari te això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada