dissabte, 9 de juliol del 2011

Cal que es faci la Junta de portaveus i posi fil a l’agulla per facilitar el Ple del 12 de juliol

poc més de 72 hores del Ple hi ha temes, com el de les competències del orgues de decisió municipals, que crec que necessiten del debat de tots els grups. És cert que aquest debat el podem tenir al Ple, però sempre es més prudent veure quin consens hi ha i si és possible un acord general. 

Sóc conscient de que cada grup la seva estratègia de negociació amb l’alcalde, és legítim i no hi tinc res a dir, ara, quan s’expliciti al ple diré el que penso. Ara bé, reglamentàriament abans del Ple s’ha de convocar una junta de portaveus. Anem un xic tard, doncs a mi no em consta haver rebut la convocatòria.

He demanat que s’inclogui en l’ordre del dia la discussió de les competències del Ple, en la línia del que l’alcalde ens ha comunicat més d’una vegada. Per facilitar al màxim el control i la transparència he fet  arribar un projecte de decret. L’he redactat estudiant el fet el 2007 i intentant atribuir les competències delegables d’alcaldia al Ple, sense per això obstruir la governabilitat.

Hi ha coses  matitsables, la  secretaria ha fet un informe que limita a partir de les modificacions del 2008 a la llei de règim local algunes competències transferides al Ple en temes urbanístics. Si s’ha de modificar legalment podem trobar els mecanismes complementaris per a fer el màxim de transparent els procediments.

Quan negocies has de ser discret, d’ací el meu paper aquests dies, però ara a poques hores del Ple ha arribat el moment de definir-se per aconseguir la millor governança per a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada