dilluns, 25 de març del 2013

L’Obra Social de la PAH!


Font: ara.cat
 Un moviment se l’ha de jutjar pel que fa, pel que representa i a qui representa. En aquesta línia la PAH es guanya amb el dia a dia el recolzament d’aquells amb i els per qui lluita, els desnonats, els exclosos i el respecte dels que creiem que una altra ciutat, una altra nació i un altre món és possible.

La propaganda per l’acció ha estat històricament un instrument dels que volien canviar les coses, els que lluitaven contra un sistema injust i posaven en evidència les mentides i ambigüitats del model al que volien trobar alternativa. Aquest cap de setmana l’alliberament d’un bloc d’habitatges a Salt ha estat un acte d’aquesta mena.

Però el que està passant davant del Santa Caterina, no és solament propaganda per l’acció, és més que això, és també la recerca d’un model alternatiu i possible, una obra social, un model cooperatiu que doni satisfacció no solament al dret a l’habitatge sinó també a una vida digna.

Sóc conscient que per als interessos establerts, pels que no volen que res canviï o que si cal canviar quelcom no canviï res d’important, això fa por. Avui aquest moviment és incipient, li resta molt camí per recórrer, peró és ja quelcom sòlid, i té un efecte multiplicador. Perquè és tan important saber on vols anar com el que crees en el camí, les formes i les complicitats que produeixes!

Na Marta Afuera és una espurna d’aquesta ànima col·lectiva, la PAH, amb els seus errors i encerts. Com amic d’ella i del moviment, sempre li diré el que penso, sempre estaré al seu costat, amb els meus errors i encerts, perquè calen molts materials i molt diversos per a construir una esperança que arreli en un nou model social i de país. L’Obra Social de la PAH ens dóna esperança i coratge. Es pot i cal fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada