dimecres, 20 de març del 2013

Quants imputats pot aguantar un Parlament sense morir en l’intent?

Font: republica.com
Quants imputats pot acollir un Parlament sense que la seva credibilitat davant dels ciutadans el faci esdevenir una institució irrellevant? No sóc l’únic que es fa aquesta pregunta però em temo que aquells que podrien actuar davant de la resposta que en l’actual situació no ens podem permetre ni un, no saben o no contesten.

Fins ara, si no m’equivoco, el "récord" el tenia el Parlament valencià, i no pocs comentaristes i tertulians a sou manifestaven un cop i un altre l'autoritat moral de Catalunya respecte els nostres cosins del sud. Ara o callen o s’empatollen en filigranes processals sobre els matisos entre imputat, jutjat i condemnat.

Amb quatre imputats al Parlament, i va pujant, la manca de reacció del govern (CiU), del partit que dóna suport al govern (ERC) i la vella i lleial oposició (PSC) aixeca encara més ombres sobre la política catalana, l’oasi de pagament, on la “mordida” sembla haver estat un procediment no pas gaire exòtic. No tots són deshonestos, però el silenci amplia la complicitat per omissió a molts, masses, diputats que se’ls ha de recordar que representen la sobirania popular, no els interessos tacticistes del seu partit.

Sense llum no hi ha confiança i sense aquesta el procés per a exercir la nostra sobirania, resta mancat i el poble pot patir, un cop més, frustració. Em fa por els moviment subterranis, de moment, per posar aigua al vi i trobar una forma d’acord amb Madrid per a salvar els mobles, no els del poble, els de Catalunya, sinó els dels partits majoritaris i els poders econòmics a l’ombra, que els hi donen suport i han estat els corruptors dels polítics corruptes.

Ni la bandera, ni la cartera poden amagar responsabilitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada