diumenge, 19 de febrer del 2017

Ahir Barcelona era un clam!


N’hi ha que volen reduir el moviment independentista català a un populisme nacionalista insolidari i conservador, a voltes quan la realitat o desmenteix prefereixen viure en una realitat paral·lela de burgesos independentistes i internacionalistes proletaris. La manifestació d’ahir fa trontollar aquest plantejament simplista i allunyat de la realitat. Les classes mitges i populars son les protagonistes d’aquest procés per la sobirania plena, que vol tots els drets, els nacionals i els socials. Volem decidir i volem acollir!


Tenim en la societat civil un motor constant d’iniciatives que ens commouen com a ciutadans i marquen de prop l’acció dels nostres representants. No trauré força al que fou el 15M, fet excepcional a Madrid i important a Catalunya, però en la societat catalana es fan i es desfan moviments de base importants com en pocs països del nostre entorn. “Casa nostra, casa vostra”, ha estat el darrer d’aquests moviments que com taca d’oli es multipliquen i son capaços de catalitzar accions com les d’ahir.

Els hiperventilats o els trolls a sou han estat darrerament una plaga a la xarxa però es dilueixin fins a ser irrellevants al carrer, el veritable termòmetre de la societat catalana mobilitzada. Quan es mobilitzen centenars de milers de persones no es produeix ni el més petit incident i la convivència entre formes de pensar diferents en moltes coses, però coincidents en d’altres, és la base i fonament de les mobilitzacions.

Ens queda camí per recórrer i els núvols son amenaçadors però el camí fet en comú, la xarxa de complicitats creada en moltes i moltes lluites ens marquen el camí. Les accions d’un estat que no te ni tindrà cap escrúpol en usar tots el mitjans, legals o no, contra no solament els independetistes, sinó contra tots qui volen l’exercici de la nostra sobirania com a poble. La nostra eina per a deconstruir els atacs de l'adversari, és la nostra força al carrer. La nostra pluralitat i capacitat de confluir en allò que es important per a tots i totes. La sobirania nacional és la mare de totes les altres sobiranies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada