diumenge, 15 d’octubre del 2017

No toqueu l’escola catalana!

Quan l’impresentable del diputat Cantó, ara a Ciudadanos, vomita tota mena d’insults i falsedats contra l’escola catalana, davant la sornegueria còmplice del ministre d’educació; quan l’inefable Albiol, parlamentari i senador del PP, vol escombrar mestres i professors, acusats d’adoctrinar els nens i nenes catalans; quan el ministre d’exteriors Dastis menteix descaradament tot dient que a Catalunya no s’ensenya el castellà; quant tot això passa, en un moment on el Govern de l’estat espanyol amenaça a la Generalitat amb l’article 155, no es tracta d’una conjunció astral d’ignorants i incendiaris, forma part de la campanya per a criminalitzar-nos, per a justificar la injustificable intervenció de les nostres institucions.


No parlen d’educació, el que fan és, mentint -i ho saben- , fomentar l’odi. Ni el ministre Wert, ara en el seu exili daurat a Paris, es va atrevir a tant. Ara, ja no cal conservar ni tant sols les formes, ara el que cal es entrar fins a la cuina de les institucions catalanes, fins al moll de l’os dels seus serveis públics més preuats per a fer “neteja”. De “hemos destruido la sanidad catalana” a “vamos a limpiar la educación de separatistes i otra gente de mal vivir!. Una mena de noves depuracions 2.O, com les que van fer els seus avis franquistes a Catalunya.

Es cert, encara estan en la fase d’amenaça, no han passat als fets, al menys en quan a l’educació, però esmolen els ganivets. La reacció no es pot fer esperar, no dubto que així serà. Aquest dies les xarxes bullen d’activitat i tota la comunitat educativa es prepara. Com sempre, a la catalana, massiva i pacíficament, amb arguments i conviccions. En el meu cas el dimarts a la tarda des de la tribuna del Congrés així ho denunciaré. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada