dijous, 15 de desembre del 2011

Crònica del darrer Ple (2). Dos mocions sobre el Modern innecessàries.

Foto: M. Lladó
Fa ja dos plens que el PSC va fer una moció demanant que es continués el procés de  construcció d’un centre cívic al modern, fet que havia paralitzat el nou govern. La forma no ens va agradar massa però, al considerar una necessitat l’esmentat centre cívic, li donàrem suport. El PP i la CUP hi votaren en contra reclamant un procés participatiu per dictaminar quan i a on s’havia de fer i si el Modern era l’espai indicat. 
 
Com no en sabíem res més, el PSC va justificar el presentar un vegada més aquesta moció en el darrer PLe. En la comissió informativa l’alcalde ens va presentar un breu document de tres pàgines on s’inclinava per convertir el Modern  en un nou espai cultural i les Voltes d’en Roses , que s’ha paralitzat com a pisos assistits per a Gent Gran, com a seu del nou Centre Cívic.  Vam quedar que ho estudiaríem.


La sorpresa va saltar quan la CUP, poc abans de Ple, va presentar una moció que venia a dir una mica el mateix que la proposta de CiU però situant un finançament, que de fet, ja tenim des del pressupost del 2010, com a inversions en els propers dos anys , és a dir 0 euros de més,  cosa que feia impossible construir un equipament i menys dos.
 
A voltes treballar a cop de mocions pot tenir aquestes conseqüències negatives si no coneixes bé els temes, de ben  segur aquestes no eren volgudes per la CUP,  per això, un cop retirada la moció del PSC vaig intentar sense èxit fer avinent al portaveu de la CUP que CiU els estava enredant. L’aprovació per CiU i CUP de la moció serà, al meu parer,  intranscendent perquè visualitza un acord que no existeix, ja que encara no hem començat el camí.

 
Els perjudicats lamentablement , els veïns i veïnes del barri vell-Mercadal que hauran d’esperar encara més per gaudir del seu Centre Cívic.

2 comentaris:

  1. Hola Joan, quedarem per parlar d'aquest tema, portem dos mesos parlant amb molts col·lectius, veïns inclosos, oposició...Quan vulguis quedem.

    Però fer el centre cívic al ;Modern ( que nosaltres no descartem en cap moment) no vol dir que estigui fet en un any o dos perquè tu saps que la rehabilitació de l'edifici del Modern és molt complexe i va per llarg, no podem enredar a la gent i venre'ls fum.

    Nosaltres no actuem ni per partidisme ni per tacticisme, probablement ens equivocarem però actuem de bona fe tot i que en política això de vegades no es valora gaire, i no ho dic precisament per tu, en absolut.

    ResponElimina
  2. En aquests mesos he reforçat la convicció de que tenim molts punts en comú els que representeu a la CUP i els que ho fem per ICV. Els contactes que hem mantingut s’han caracteritzat per la sinceritat i espero que es reforci en el futur aquest camí.
    El tema que ens ocupa, el Modern, tenia una fàcil solució, mantenir els terminis de construcció per a convertir-lo en Centre Cívic invertint els 800.000 euros el segon semestre d’enguany i culminar-ho amb inversions de 2 milions repartits pel 2012 i 2013. A principis del 2014 el tindríem funcionant.
    La possibilitat d’obrir un debat sobre la política cultural i les necessitats avui no contemplades, és una altra cosa i al meu parer, com et vaig comentar, calia incloure “La Mercè” com a espai desaprofitat i amb capacitat de noves respostes, amb l’avantatge que ja té un pressupost de funcionament i personal que es podria adaptar a noves demandes.
    CiU va per un altre cantó, ni és entusiasta dels centres cívics, tal i com encara són ara, ni els veu una prioritat. Els tres folis que ens van donar tenen l’objectiu d’entretenir-nos i justificar la seva política de no fer i d’aparentar.
    Per això donar temps i credibilitat a les seves propostes penso que és un error. Aquest és el sentit de la meva crítica i alhora la meva voluntat per a rectificar i guanyar temps perdut per una necessitat de barri i ciutat com és el Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal.
    Una abraçada.

    ResponElimina