dimecres, 8 de febrer del 2012

Catalunya, capital Madrid o Berlín



Quan un planteja un objectiu i es venta de poder-ho aconseguir, si punxa, les excuses no valen. El govern Mas ha basat bona part del seu discurs blasmant de la incapacitat del govern anterior per a conduir l’economia del país, ha estat un mantra que s’ha fet pesat per repetitiu.
Curiosament, o no tant, ell mateix ha passat de puntetes, tot minimitzant  que el dèficit del 2011 ha esdevingut el 3,29%, lluny del 2,66% que s’havia marcat.
És a dir, el que volia ser el primer de la classe, el que ens ha obligat als assalariats a estrènyer-nos el cinturó i ens ha retallat serveis, malgrat tot l’esforç de bona part del país, no tots,  els resultats són els d’un pèssim gestor.
El 2012 tampoc pinta bé, falten idees i sobra prepotència. Es confon la còmode majoria que els hi dóna el PP amb la realitat que es palpa al carrer, cada dia més allunyada de l’acció de govern.  És cert que aquest allunyament no significa avui per avui donar confiança a una altra alternativa, però situa l’acció de govern en una pèrdua constant de credibilitat.
Les darreres negociacions amb el PP per al pressupost els ha portat a reduir la taxa turística a la mínima expressió, deixen un cop més en l'incertesa uns ingressos que semblaven necesaris per a invertir en el sector i no continuar tocant ós amb les retallades.
No és cert que qui dies passa anys empeny, anem a pitjor! En aquest moment aquesta coalició de fet a Catalunya, CiU-PP, sucurzalitza la capacitat de decisió a les iniciatives econòmiques del govern de Madrid, esperant com a bon alumne que el professor alemany posi bona nota. Quina mena de nacionalistes estan fets!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada