diumenge, 26 de febrer del 2012

No em piqueu al cap, demà tinc examen


He agafat com a títol una pancarta de la darrera manifestació d’estudiants a València que per la seva intel·ligència donava moltes voltes la del cap de policia de la ciutat.

Tenim gent jove amb una preparació com mai en la nostra història, els que som pares hem intentat que tinguessin la millor preparació i amb el record de la transició al cap també hem intentat que visquessin amb menys preocupacions que nosaltres. Crèiem, fins fa ben poc, que tindrien un futur millor en una societat democràtica consolidada.

Des del 2008 aquetes creences ens les ha fet caure com un castell de cartes la crisi del 2008. Uns pocs, però molt poderosos, estan sacrificant tots els avenços aconseguits per a salvar la seva fortuna i les seves responsabilitats en la crisi.


I els joves? Se’ls bombardeja amb resignació o se’ls criminalitza si protesten. Encara molts no són conscients de com els hi volen arrabassar el futur empitjorant les seves condicions del present. Però cada dia són més els que en prenen consciència.

Colpidores les paraules que l’estudiant valència premiat li diu al President de la Comunitat, demanant responsabilitats per la càrrega policial...tot deconstruint el discurs del poder de que són quatre eixelebrats els causants.
Ferma l’actitud dels estudiants de la UdG entrant a la Junta de Govern ,dijous passat,  exigint que abans de aprovar retallades es consulti als estudiants, i a la resta de la comunitat educativa. Reveladora l’acció que els estudiants de batxillerat del Sobrequés van fer dimecres sortint al carrer a l’hora de pati, fent compatible la protesta i els seus estudis.

Que no es pensin els poderosos i els seus representants polítics que podran desfer el que tant ha costat construir sense conseqüències. Els joves no s’ho deixaran prendre, i els més grans estarem al seu costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada