divendres, 17 de febrer del 2012

Raons per què el 19 de febrer sortim tots i totes al carrer

Crec que el PP i el poder econòmic veuen en la crisi una gran oportunitat per a imposar reformes que els hi permetin consolidar el seu model social i polític. Sense contrapoders socials, menys sector públic, amb un sistema fiscal dèbil, amb més desigualtats i en aquest context, si se senten forts i no contestats per la societat, es poden atrevir a tot.
La Reforma laboral no crearà ocupació, ho diu el mateix govern. Facilita i abarateix l’acomiadament. Augmenta la segmentació dels treballadors, ara en les empreses de més de 50 treballadors i de menys. Castiga especialment a les dones, al posar en mans dels empresaris la decisió unilateral de canvis en la jornada, entre d'altres coses, i debilita la negociació col·lectiva. El seu objectiu ocult es pressionar a la baixa salaris per a recuperar beneficis i debilitar la capacitat dels treballadors organitzats en els centres de treball.

Font: racocatala.cat

Sincerament crec que malgrat les dificultats i l'ambient social de por, pànic i resignació, els sindicats estan intentant sumar forces per fer front a aquestes mesures del PP. Crec que cal ajudar-los per a que puguin desenvolupar aquesta funció, participant massivament en els mobilitzacions del proper diumenge 19 de febrer.
Us proposo tres raons per què sortim el 19 tots i totes al carrer: Parar la Reforma laboral; impedir que el govern del PP se senti legitimat per a continuar amb la seva agenda conservadora i ultraliberal. I perquè la única batalla que es perd és la que no es dóna. Si no la fem, desprès no valen lamentacions. Coratge!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada