dimecres, 15 de febrer del 2012

El Ple de Febrer




Un ordre del dia amb més punts del que ens tenia acostumat fins ara el govern,  al meu parer els  més destacats foren la resolució per assegurar el cabal ecològic del Ter, l’aprovació inicial de la reforma del reglament perquè puguin participar les associacions en els Plens i la ratificació de pertànyer a l’associació de municipis per a la independència.
En l’apartat de mocions s’aprova l’exigència del pagament del deute que la Generalitat té amb el nostre Ajuntament, més de 19 milions d’euros com va reconèixer ahir l’alcalde. Gairebé unanimitat , desprès de que tant PSC com CiU renunciessin a la seva moció a favor de la nostra. Llàstima de l’abstenció de la CUP en una nit no gaire afortunada en la presentació i defensa de les seves mocions.
La data el març pel fòrum cívic i el maig per a la Audiència pública són una bona noticia, caldrà però agilitzar els mitjans que l'ajuntament ha d'oferir als veïns per a defensar els seus interessos davant ADIF i preparar molt bé l'Audiència per a satisfer les incògnites que té encara el projecte convencional. La presència i la veu de les entitats al Ple serà una garantia per assegurar que es desenvolupi correctament el procés.
Un tema en que incomprensiblement el govern, amb la crossa del PP, es va entestar a aprovar fou la reconversió del projecte de pisos assistits per a gent gran en centre cívic. No s’aguanta per enlloc, ni pel finançament que ara repercutirà al 100% en l’Ajuntament, ni  per la ubicació mitgera entre apartaments, sense cap plaça que li doni amplitud i sense cap debat amb veïns i associacions del barri vell. Va faltar cintura i serà un tema que portarà cua.
En l’apartat de precs i preguntes demanàrem més implicació de l’¡Ajuntament en suport als veïns afectats pels problemes de les calderes amb gas natural, a la que l’alcalde es va comprometre a actuar amb decisió i la referida a “Girona Tria”, l’equip que ha estat acomiadat malgrat l’èxit dels darrers anys que ha tingut en les seves campanyes per a fomentar el reciclatge, resposta del primer tinent d’alcalde insuficient i preocupant.
Un cop més la manca d’autocontrol en la presentació de mocions i els parlaments diguem-ne excessivament extensos d’alguna portaveu allargaren innecessàriament el Ple que acabà a la 1 tocada. Que sigui llarg un Ple si els temes ho necessiten no és el problema, ho és si per repetitiu s’allarga i avorreixes als ciutadans que, presents o mitjançant la connexió a Internet, et segueixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada