diumenge, 15 de gener del 2017

Tonteries, les justes!


En uns dies que el preu de l’electricitat puja com l’escuma, resultat de la política proteccionista que el govern espanyol té amb les Elèctriques, en la vida política catalana apareixen declaracions públiques o libels semi clandestins amb voluntat de sobrecarregar i curtcircuitar el procés d’autodeterminació. Entre les primeres trobem, les que insulten als Comuns amb la intenció d’ impedir un acord necessari, també, teòricament des de posicions antagòniques, els que insulten la intel·ligència acusant de neoliberal i pujolista el possible pacte pressupostari de Junts pel Sí i la CUP. I libels...que afinen amb tota classe de maledicències sobre qüestions que fins i tot afecten la salut de determinats líders polítics del procés.


Després de les converses de l’ex-ministre de l’interior i l’ex-director de l’Oficina antifrau de Catalunya ens podem creure qualsevol cosa, perquè han demostrat que les mans negres existeixen. Però més enllà de la feina continuada de les clavegueres de l’estat, malauradament, sempre trobaran estúpids, disposats a dir les tonteries que calgui. Estúpids o ressentits!

La política o més aviat la politiqueria és una màquina de picar carn. Carn de polític ambiciós i de polític honest. Aquests darrers el que fan habitualment es retirar-se, els primers, en canvi, els retiren i això no ho poden acceptar. El seu ressentiment es posa a la venda del millor postor. I quan dic polític dic també el que,des de qualsevol professió es dedica a la política, sigui periodista o professor.

Quantes tonteries interessades escoltarem i veurem! De nou, quan més a prop del desenllaç, més. La vacuna és no ser sectari, obrir ponts de diàleg amb el que no pensa igual que tu i li pressuposes la mateixa bona fe. I treballar, complint els compromisos. Aprovar els pressupostos si, però sobretot tenir per a juny o setembre tot preparat par a fer el referèndum bé. I bé, vol dir homologable internacionalment, amb tots els mitjans adequats. Que parlin, que contaminin, però si fem bé la nostra feina guanyarem aliats i succeirà el que deia Mandela: és impossible fins que deixa de ser-ho! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada