diumenge, 29 de gener del 2017

Beques? Torni vostè demà!


Que el ministeri d’educació decideixi no pagar les beques a més de 160.000 estudiants catalans no es una casualitat. Plou sobre mullat en un tema amb el que aquest ministre i els anteriors l'han fet servir com a xantatge a la Generalitat repetidament, governés qui governés aquesta. Però això no ho fa sense complicitats, fa pocs mesos PP-PSOE i Ciudadanos - “el Trio Calamidad” -impedien que prosperes una PNL d’ERC, que vaig defensar a la comissió d’educació sobre aquest tema, amb l’argument de que no es fiaven de la gestió que en fes Catalunya.


Per a curar-se en salut el pressupost 2017 de la Generalitat té un fons per avançar les beques a la llum de l’experiència de tots aquests darrers anys. Mala fe i cinisme d'aquells que diuen després que si ells governessin Catalunya es preocuparien més de la gent!  Sí, com es preocupen ara des del govern de Madrid! El cinisme i la mentida són instruments preuats dels que no saben que fer de més per a que la democràcia no els esbandeixi definitivament en forma de República catalana.

El cinisme de defensar el Tribunal constitucional quan dictamina contra les institucions catalanes i no fer-li ni el més mínim cas quan es tracta de resolucions que no volen complir. En el cas de les beques el Tribunal Constitucional ha dictaminat per tres cops, el darrer pronunciamnet ha estat l’any passat, que les beques, la seva política, desenvolupament i gestió han de ser traspassades a la Generalitat de Catalunya. Doncs rés, com si plogués. Algú te noticia de l'apertura de diligències per part del fiscal general de l'estat contra el ministre d’educació per prevaricació?

Avis per a navegants, per a aquells que encara creuen amb una autonomia remasteritzada, ja n’hi a prou de donar-nos cops, una vegada i una altre amb la mateixa pedra! Deixem-nos de tacticísmes, de velles fòbies i avancem democràticament en construir un estat nou, una nova república catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada