dimarts, 3 de gener del 2017

Acumulant forces!


Dies de descans i reflexió, de lectures i converses, en els que te’n adones de les coses importants en moments d’incertesa. No trontolles en els objectius marcats però relativitzes urgències i defuges dogmes. El dia a dia del Congrés et marca, amb una tensió, resultat d’un ambient hostil, però a casa entre els teus et cures, cicatritzen ferides i et trobes de nou amb forces per a fer el que és necessari.


Llegir i darrerament, sobretot, rellegir, resultat d’una biblioteca feta amb cura i amb la paciència del anys. Ja ho he dit, però ho repeteixo, em preocupa la gent -especialment els polítics- que diuen que no tenen temps per a llegir. O el distribueixen molt malament, el temps, o pitjor : pel que fan no necessiten llegir! Diuen que la ignorància dona ales, em temo que les d’Icar i la patacada cau sobre tots nosaltres.

He rellegit alguns llibres de la revolució d’octubre, que ara farà cent anys, des del clàssics de Carr i Hill,  fins al de Figes, que tot i ser molt crític, està fonamentat i ben escrit. Sens dubte faré més d’una entrada sobre aquest tema en aquest bloc al llarg de l’any. No busqueu adhesions incondicionals però tampoc el vell anticomunisme ignorant que encara resta com herència de la guerra freda.

Continuaré fent com l’any anterior, portar sempre un llibre a la maleta. Ara en tinc una de nova –regal de nadal- amb una butxaca exterior, perfecte per a col·locar-lo. El trajecte del tren es fa més curt i més profitós, amb un bon llibre i música- aprofitant aquets mòbils actuals-, sempre música. Bé, continuem aprofitant aquests dies  i el dia de demà intentarem fer el que no s’ha fet fins ara. Endavant les atxes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada