dimarts, 17 d’abril del 2012

Apunts d’un Ple on la dreta es manifesta sense complexes

Fou un Ple llarg i dens però força aclaridor del que pensa realment el govern de la ciutat (CiU) i el seu fidel escuder (PP).

Més enllà de l’alenada d’aire fresc que representà la presentació de l’informe anual del defensor i que afermà els valors democràtics que compartim, una sèrie de temes polaritzaren un seguit de votacions 13 a 12. La “santa aliança” es manifestà rònega, classista, sense complexos.

La Nuri Terés posà el dit a la llaga situant el retrocés social i educatiu que significa l’augment del 50% de les matricules de les escoles bressol municipals, la subvenció a les privades i l’augment de taxes al programa de vacances. Les respostes del govern i el seu patge PP fou d’aquest estil – han estat congelades tres anys i s’havien d’apujar- no tenien en compte que aquests tres anys comencen el 2008, amb la crisi i que és clar que tenia i té sentit congelar-les per aquelles ciutadanes i ciutadans de Girona que tenen cada dia menys recursos.

Aquesta poca sensibilitat es manifestà també en les actituds: la prepotència en les respostes que es donaven va tensar com poques vegades el Ple. No defallirem front a la mentida i el sectarisme que s’expressava tergiversant les nostres opinions i menyspreant orgues participatius tant contrastats a la ciutat com el Consell Escolar Municipal.

Aquesta ofensiva conservadora que vol fer pagar la crisi als més febles, augmentant el 50% les matricules del curs vinent de les escoles bressol, no la pararem des de l’ajuntament estant, des dels escons municipals ho hem intentat, caldrà, i cal, la mobilització social dels afectats. Espero que els propers dies des de les associacions de pares i mares es doni la resposta que es mereixen.
Font: Aragirona.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada