dimecres, 18 d’abril del 2012

Les entitats participaran en els Plens, el mes de maig ens veurem!


Font: Ara.cat

La participació als plens per part de les entitats era una reivindicació molt sentida pels seus representant més actius. Alguns, com en Martí Carreras de Sant Narcís, són un exemple de tenacitat per a la seva consecució. Associacions de veïns com les de Fontajau amb l’incansable Joan Serra, l’anterior junta de Germans Sàbat amb el seu secretari Pere Montalban, en Lites de Güell Devesa, en Macaya de Santa Eugènia... i la incorporació d’altres associacions i entitats en els darrers temps ho han fet possible. Valoro especialment la feina que s’està fent des de la PAH i la Mesa d’Entitats per a la Participació.

És cert que hem canviat el ROM amb un govern de CiU i cal reconèixer, mal em pesi, no haver-ho pogut fer amb el govern anterior, però han estat les entitats les primeres i principals protagonistes.

Veurem si aquesta unanimitat en el Ple es manté quan s’aportin a discussió temes incòmodes com els que afecten i preocupen al nostre teixit associatiu, per als que un discurset i 13 vots en contra no serà un resposta satisfactòria.

No ha estat fàcil, recordo les discussions durant el primer mandat amb el regidor del PSC Del Pozo, quan aprovàrem els instruments de participança i es negà en rodó a introduir la participació directa de les entitats en el Ple, discrepància que, juntament amb el tema del pàrquing que es volia fer al carrer de la Creu, va sortir al ple quan discutirem sobre la democràcia representativa i la democràcia participativa. En el darrer mandat l’interlocutor més contrari fou en Joan Pluma, no cal dir res més!

El dilluns el PSC en fou un partidari entusiasta, quantes tensions ens hauríem estalviat i quant de temps perdut hauríem guanyat si... Bé la història està plena de situacions en la que ens preguntem: i si hagués passat això i no...?

Ara comença un camí, com deia en Martí en un post, el mes de Maig ens veurem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada