dilluns, 12 de setembre del 2016

Visca Catalunya, però Salt més!


Colpit per la mobilització, emocionat pel batec de la gent. De nou l'11 de setembre ha culminat en una resposta impressionant. A una proposta complexa per descentralitzada i difícil pel context de cinc anys seguits de mobilització la gent ha respost amb determinació i alegria. I Salt, ahir, fou capital! Els electes ens sentim amb un enorme deute amb la gent i assumim l’obligació de ser fidels a la veu d’aquest poble.


M’he sentit identificat amb el discurs de Jordi Cuixart, tant pel què com pel com ho ha dit. Representa l’independentisme integrador, obert al diàleg però alhora convençut del camí a seguir, la República catalana. Ens impulsa a un nou repte per a culminar el que hem estat fent els darrers anys, amb la força de la gent que ahir omplia els carrers i amb la ma estesa als que no van venir, tots junt ho aconseguirem.

M’agrada entretenir-me mirant a la gent, saludant als saludats i rebent interpel·lacions de gent desconeguda per a mi, però que em recorden d’una cosa o d'una altre. Me’n adono de l’enorme heterogeneïtat del moviment independentista, del la seva força unitària, de la seva enorme capacitat de representar la pluralitat de la nostra societat. Tota la gent dels nostre país hi es representada? no, evidentment. Però cap altre moviment representa millor la pluralitat de la nostra societat catalana.

Aquells que es tanquen en actes de partit sabran perquè abandonen de fet l’acció unitària al carrer. Si un creu en el que creu ho comunica als altres, obre el debat amb els que no pensen com ell però comparteixen moltes coses, un ha d’estar allà on la gent es mou. Situar tots els trumfos en els resultats electorals és efímer, sinó es correspon amb la societat mobilitzada. Estem a temps, en aquesta recta final, tots i totes som necessaris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada