divendres, 18 de febrer del 2011

Per fer front al Berlusconisme cal una nova manera de fer política

Berlusconi ha erosionat el sentit ètic dels italians i ha humiliat les dones, els hi ha pres la dignitat. La superioritat dels mitjans de comunicació que controla i l’absència d’una oposició compacta amb idees clares han mantingut alta la seva popularitat, oferint als electors una telenovel·la sobre les gestes del mascle italià que no es rendeix davant la bellesa. Les seves festes a Arcore han enfangat el seu càrrec institucional abusant del poder.

Desenes de milers de dones italianes, i homes solidaris, van sortir el cap de setmana passat per a dir prou! Caminant per Roma, Milà, Florència, Nàpols....amb el cap ben alt. Un cop més em va cridar l’atenció les paraules d’un polític diferent, Niki Vendola, governador de la Púglia i màxim dirigent de “Sinistra Ecologia Libertà”. Les seves paraules deconstruint el berlusconisme, la seva proximitat i convicció en el discurs, dóna esperances a l’esquerra italiana.

Perquè hi ha moltes maneres de fer berlusconisme: frivolitzant les conviccions a favor dels interessos, traïnt les promeses electorals sense escrúpols,  fent la vista grossa a corrupcions i corrupteles, enfangant les idees a favor d’un pragmatisme egoista...

Cal, doncs, cercar antídots per a fer-li front. L’exemple, l’austeritat, les conviccions, aquest és el camí de la nova política a Itàlia i a casa nostra, Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada