dissabte, 12 de març del 2011

De Chavorrillos a Romis i Roms

Aquesta setmana vaig assistir a l’estrena de la projecció d’un documental amb el nom que encapçala aquest post. A l’auditori, davant d’un públic meitat per meitat de paios i gitanos els joves.com, un grup de Font de la Pólvora nascut l’any 2001, ens van presentat un seguit de reflexions sobre la seva sexoafectivitat.

La Marta, l’Eva i la gent d’AASS porta molt de temps fent una tasca esplèndida amb la gent jove de Font, empoderant el seu protagonisme i esperonant els nois i sobretot les noies que són la gran esperança de barri.

Ja el 2005 el seu documental “Chavorrillos de hoy en dia” fou una alenada d’aire fresc i d’esperança en un barri molt malmenat a dins i molt mal vist a fora. La gent de Girona no el coneix, sovint si en parla és d’oïda i el confon amb el veí de Vilarroja. Són ja molts anys de passejar-m’hi, de compartir l’empenta del programa comunitari “integrar accions” i sovint desesperar-me per les dificultats d’erradicar la droga de la zona i alhora d'emocionar-me per la bona gent que hi conec que lluita cada dia per superar-se.

La valentia de les noies i els nois que surten explicant els seus problemes com a comunitat i alhora assumint responsabilitats per canviar masclisme i passivitat m’encoratja -com a tots aquells que ahir compartíem la vetllada- a mantenir-nos ferms i amb la mà estesa per fer de Font un barri com el que volen per viure els joves.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada