diumenge, 27 de març del 2011

Un balanç de quatre anys de govern que no ha estat

He llegit als diaris que l’alcaldessa, acompanyada dels regidors socialistes i de la candidata del seu partit a les properes eleccions municipals, ha fet un balanç de l’acció de govern del qual el seu partit solament és una part.

A voltes he estat criticat per dir que els socialistes enyoraven la vella majoria absoluta -ja fa vuit anys que no la tenen- i que sovint confonien el govern plural amb el seu partit. Malauradament notícies com aquesta confirmen el que he dit. La debilitat en les idees i en l’argumentari de les accions sovint s’emmascara en la prepotència.

Ho sento per l’Anna Pagans, a la que tinc en alta estima, però un cop més ha estat incapaç de dir no a qui l’ha aconsellat malament. Ella sap, i qui l’ha aconsellat malament també, que si ha estat alcaldessa és com a conseqüència d’aquells que hem posat uns vots que no anaven ni a ella ni al seu partit en un projecte comú que ella havia d’encapçalar. Era un bon moment per a cloure el seu mandat amb un balanç de govern, de veritat, de tot el govern. Què hi farem, no ha estat així.

El 22 de maig, sigui quin sigui el resultat, s’haurà d’aprendre que governar la ciutat ha de ser un esforç comú, de confiança i humilitat. La ciutadania de Girona i el futur de la ciutat bé s’ho val.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada