dimecres, 10 d’octubre del 2012

Un Ple que planta cara a ADIF. El 6 DE NOVEMBRE AUDIÈNCIA PÚBLICA.

Va ser un Ple llarg, ja no és noticia, a voltes tediós, tampoc ho és, però destacaren uns moments importants. Al meu parer, el més rellevant fou la convocatòria d’una audiència pública extraordinària el 6 de novembre i el reconeixement de la tenacitat de les entitats veïnals i de comerciants de Sant Narcís. Aquests fets marcaren un moment d’inflexió, on la confluència en la moció sobre el tren, del sistema representatiu, visualitzat en el vot dels regidors i regidores, i el “poder popular”, el participatiu, que va apretar fins a l’últim moment per a fer-ho possible, marquen un camí que millora la presa de decisions. Benvingut sigui.

La moció va rebre el suport dels grups municipals de CiU, el PSC, la CUP i ICV-EUiA, i només el PP hi va votar en contra. Un rebuig a unes decisions preses de manera unilateral, sense explicacions prèvies ni cap possibilitat de diàleg o negociació, i suposa, ploure sobre mullat, afegint més incompliments a la llista que va deixar el PSOE al PP.

Una moció de nou punts, entre els quals, a més dels que he citat, es destaca la voluntat per expressar el nostre més enèrgic rebuig a la decisió presa pel govern de l'Estat de no assumir, com li correspon, les obres del pas subterrani del tren convencional i de l'enderroc del viaducte. Cal posar tots els esforços perquè l'Estat compleixi allò a què s'havia compromès i executi les fases 2 i 3, en condicions de continuïtat en mitjans i temps.

I deixem clar que no ens conformarem i arribarem si s’escau a fer les accions judicials contra l'Estat per haver deixat a mig fer el projecte ferroviari previst.

S’ha acabat la paciència, han abusat massa d’ella. Sóc conscient dels errors del govern municipal anterior en aquest tema i de les responsabilitats del PSOE quan governava, però avui el PP ha anat més enllà de tota mesura. Ha obert l’escenari pitjor, deixar les coses a mig fer i amb una arrogància que en les intervencions de la regidora-diputada a l’Ajuntament de passada de voltes va passar de la presa de pèl al ridícul més espantós.

El camí serà llarg però l’hem de fer de bracet veïns i veïnes i el consistori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada