dijous, 6 de març del 2014

Què s'ha dit en les Comissions Informatives del Ple del 10 de març?



Pocs dies abans del Ple del 10 de març aprofito per situar-vos el temes de més rellevància aportats en les comissions informatives que son preceptives de convocar pel govern. La Nuri i jo ens les repartim per assegurar que os arribi l’ informació i per a preparar millor les nostres aportacions al Ple. Espero que os siguin d’interès.


CI PRESIDENCIA.
Recurs al tribunal constitucional per part del ajuntaments a l’ARSAL, ho aprovarem al Ple. Homenatge a Carles Rahola el 14 i 15 de març. Preguntem si es veritat que sense acabar l’expedient informatiu es Vol continuar per decret les proves per a proveir un inspector del cos de policia municipal. Al dir que si, polemitzem sobre l’oportunitat i demanem la paralització fins a al resolució de l’expedient. En parlarem a la Junta de portaveus i si no es paralitza entrarem una moció.
CI PROMOCIÓ.
 Memòria explicativa per a deixar sense efecte els ARE d’Avellaneda i mas Marroc, per a que la Generalitat modifiqui el Pla Director. Immoble al costa de Can Ninetes  s’autoritza un garatge i es modifica l’acera de la façana sud ampliant-la a 1,80 metres. Aprovació provisional ampliació Nestlé, torre de 50 metres, caldrà que presenti estudi d’impacte per a l’aprovació definitiva.
CI CIUTADANIA
No es porta cap proposta al Ple. Ens informen d'alguns temes.
1. Una de les millores que ofereix l'empresa que va guanyar el concurs de redacció del Pla de Mobilitat, és la de proposar un camí escolar. Tal com l'entén l'Ajuntament (arreglar voreres per temes de seguretat) no té res a veure amb  els Camins Escolars Segurs (inclou punts senyalitzats d'agrupament d'infants per anar junts a l'escola; acompanyants; voluntariat que ajuda a travessar carrers, botigues amigues, ...). Ho han proposat a l'escola Mare de Déu del Mont. Però no han fet res amb l'escola Cassià Costal que té aquest camí abandonat, ni pretenen estendre-ho a altres centres educatius de la ciutat.
2. Implanten un sistema sofisticat de càmeres dins els cotxes policials, que podran filmar infraccions, controlar les rutes policials, assegurar una conducció més eficient, ... Ho instal·len en els 17 cotxes de Policia Municipal.
3. A l'abril sembla que estaran a punt les noves parcel·les a les Hortes de Santa Eugènia. En total seran 61 parcel·les més. Falten les tanques, casetes d'eines, rec, ...
4. Han fet 2 batudes més de porcs senglars al Pla de Domeny.
5. Estan acabant de plantar 412 arbres en diferents zones de la ciutat. Són pagats per l'Ajuntament. ADIF ha pagat una primera fase d'arbres. Li queden 2 fases més que el regidor no sap ni quan ni si es compraran (!!!). D'un total de 1637 arbres que s'han de plantar a la ciutat (889 escocells sense arbres i 748 arbres amb incidències remarcables), en planten 1/4 part. De moment no n'han plantat cap als barris perifèrics de la ciutat!!!
Es pot accedir al programa de la UMAT que té tots els arbres de la ciutat inventariats.
 http://terra.girona.cat/vu/parcs_jardins/ 
6. Ja han canviat tots els contenidors. Ara revisen les àrees per fer millores!!
7. Han obert una nova font a la Font del ferro a Sant Daniel, per portar aigua potable. La resta de fonts de la vall no són potables, ho analitzaran més sovint i enganxen una nota indicant-ho.
8. Disposen d'un aparell mòbil de radiació electromagnètica d'antenes de telefonia mòbil, alta tensió). Un estudiant de la UdG fa les mesures a demanda.
9. Es va fer la Jornada de Prevenció de Residus.
10. Tenen el preestudi de la Incineradora de Girona. Sembla que es proposa un cost per millorar-la, de 25 milions d'€. La Generalitat no els té consignats!!!
CI SERVEIS A LES PERSONES
No porten cap tema a Ple.
1. Des de Joventut i Promoció es col·labora en l'ExpoJove, que serà els dies 1 i 2 d’abril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada