dimarts, 11 de març del 2014

Un Ple, explicat de matinada!


Acabar un Ple a la matinada te efectes col·laterals, quan arribes a casa costa agafar el son. Aprofito per escriure algunes ratlles que sintetitzin un Ple de 7 hores! Impossible. Decideixo triar, com si d’un quadre impressionista es tractes, alguns fets, posant més color a alguns aspectes i aprofitant algunes imatges, espero aconseguir traslladar una visió de conjunt.

Comença el Ple amb un informe de l’alcalde situant algunes dades econòmiques i laborals positives a la ciutat, es passa d’optimista i fa perdre sentit al sentit de les dades. Passem als temes de Ple econòmics, urbanístics no pas menors però el plat fort està en les mocions.

Quan comencen aquestes les dividiria en tres apartats, les reiteratives del PSC, les propositives de CUP i ICV-EUiA una darrera, per urgència, que podríem anomenar de precaució.


Les del PSC no estaven pas mancades de raó, però queden presoneres sovint d’una posada en escena que afavoreix el victimisme de l’alcalde, es adir, el tu més quan governaves!La manca de consens i participació en les polítiques culturals de la ciutat son un fet que no pot amagar la intuïció i bona comunicació que aquets tema cal reconèixer a l’actual alcalde. El Trueta, la política erràtica del conseller Boi en aquets tema paralitza la necessària redimensió del projecte i ens ha fet esgotar la paciència, varem demanar una comissió i la presència del Conseller.

De les propositives em quedo amb la defensa del riu Güell que tant bé varen fer Nuria Terés i Jordi Navarro, l’aprovació de la moció impedeix la possibilitat de cobrir-lo en el seu pas per santa Eugènia. La memòria dels alcaldes republicans i del darrer al final de la guerra civil, Joan Ballesta, va emmarcar unes emotives intervencions i un fet no menyspreable cap vot en contra a la moció, solament dues abstencions.

Per últim, s’aprova la paralització de les proves d’Inspector de la policia municipal fins que l’expedient obert aclareixi les responsabilitats en el cas de que és produïssin irregularitats que invalidin les actuacions fins ara promogudes. L’entestament del govern per continuar i l’ incompliment de l’acord de paralitzar-ho portaren al ple un tema que calia haver solucionat amb anterioritat.

Bé, ho deixaré ací, si cal ampliarem algun punt a la llum del seu compliment o no, temps al temps. Ara es demà, i m’he d’aixecar d’hora ben d’hora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada