dimarts, 4 d’octubre del 2016

Derogació de la LOMCE: segon intent.


Avui a la tarda votarem una Proposició No de Llei –es com s’anomenen les mocions al Congrés- que obligui a derogar la LOMCE. Fa sis mesos ja en votàrem una de semblant, però a l’acabar la legislatura sense govern, va decaure. Al bell mig de la confusió generada pel que ha passat al PSOE el cap de setmana, no sabem si aquesta votació serà definitiva o no. Molt em temo que no hi ha dos sense tres, amb el perill que en una nova legislatura la majoria encara existent que la pot derogar no existeixi.


Em tocarà de nou polemitzar amb els que defensen un model d’educació centralitzada i classista. Un debat en el que bona part dels oradors  actuen de manera hipòcrita, defensant un model del que s’escapen mitjançant els diners. Seria aclaridor saber on porten o han portat els seus fills i filles. Molts d’ells, ni a la pública ni a la concertada sinó a escoles elitistes. Si no confien en l’educació que legislen quines garanties donen a la resta dels ciutadans?

No sabem si es portaran a terme les revàlides i queda en la boira l’accés a la universitat. Veus contradictòries es multipliquen i la paràlisis del govern central no ho aclareix. Derogar la llei permet que el sistema d’accés que fins ara s’ha desenvolupat es mantingui i s’obri les portes a un període de reflexió on participi tota la comunitat educativa i les comunitats autònomes.

Fins aconseguir la plena llibertat, fins assolir la república, cal la plena seguretat jurídica i en aquets sentit hem de lluitar fina a l’últim moment per que el sistema educatiu català no en surti perjudicat. La LOMCE ha estat un niu de problemes i la seva derogació es peça clau per aixecar un model més equitatiu i eficaç. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada