dilluns, 14 de novembre del 2016

Un poble que camina, un poble que empeny!


El temps històric que estem vivint l'analitzaran d’ací uns anys doctes historiadors. De segur ens explicaran, a més de detalls i interpretacions que ara se’ns escapen, un fet extraordinari, de com un estat d’opinió produït per la vexació del Tribunal Constitucional a tot un país, al esmenar el que el poble havia votat, es convertiria en mobilització massiva i continuada. Aquest sentiment de “nosaltres som el poble” es respirava a les fonts de Montjuïc, ambient no pas de festa sinó de reivindicació. Sense aquest moviment popular no hauríem arribat gaire lluny, amb la seva continuïtat  i capteniment res es impossible.


Em direu que hi ha molta gent que no es mobilitza i tindreu raó, però on està la gent que s’hi oposa, més enllà de grans declaracions de uns pocs quan volen mobilitzar fan el ridícul! Clar que volem que tothom s’expressi per això reclamem un referèndum, que tothom pugui dir la seva i votar. Però la paradoxa és que els que diuen que aquest moviment massiu no representa la majoria son els que no ens volen deixar votar.

En un moment de populismes excloents, a tort i a dret, el moviment independentista català trenca motllos i esquemes. Tant pel seu caràcter integrador herència del catalanisme polític, com pels seu programa polític a les antípodes de qualsevol proposta etniciste i excloent. Clar que trobarem ínfimes minories hiperventilades que tot els hi sembla malament, però si no fos per la xarxa seriem més que irrellevants, que ja ho son. La mobilització, plural i oberta, a tothom ens fa sentir un sol poble.

Ens queda camí per fer, els nostres adversaris, sovint desconcertats, usaran els seus instruments d’estat i el de les seves clavegueres, ja ho han fet i ho  continuaran fent -corregit i augmentat- però si el moviment popular i els electes ens mantenim ferms assentarem les bases del canvi que volem. Els que s’ho miren, encara estant a temps d’incorporar-se, que no temin, seran tant ben rebuts com si hi fossin des del primer dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada