dimarts, 22 de maig del 2012

Avui l’educació crida fort contra les retallades!

Font: dretsocialeixample.wordpress.com

Avui molts professors i professores estem fent vaga. Des d’infantil fins a la Universitat estem patint un menysteniment de la nostra feina, un empitjorament de les condicions laborals i una minva constant de recursos. Som conscients de les dificultats que moltes de les famílies dels nostres alumnes estant patint. Però la nostra vaga no és indiferent a aquesta situació, ans al contrari, menys educació i en pitjors condicions tindran en aquells que eduquem el pitjor dels efectes.

No es fàcil perquè plou sobre mullat i s'han anat desprestigiant els mestres i posant en qüestió la seva autoritat, tot destil·lant sobre la opinió pública tots els tòpics i esperpents que tant agraden a la dreta quan parla de l’esfera pública. Al posar en dubte compromís i la seva feina, es cerca el desànim del professorat i fer-lo sentit incomprès i aïllat de la societat a la que fa el servei d'educar als seus nens i joves.

Aconseguit l'objectiu de desanimar al professorat i desprestigiar el servei públic d'educació, ara ens volen donar el cop definitiu i aconseguir el que explícitament no s'han atrevit, fins ara, a verbalitzar: convertir l'ensenyament públic en subsidiari del privat i impedir l'accés a la Universitat dels sectors socials que han sigut peça clau per a democratitzar l'educació i la societat.

Cal combatre el desànim i atiar la solidaritat, molts companys nostres es quedaran sense feina, no perquè no siguin necessaris, ara ho són més que mai, ho fan per estalviar recursos diuen, mentre que sempre en troben per tapar forats milionaris dels amics i per aquells poderosos que els manen.

Ens veurem avui al carrer, amb les veus clares dels que diuen la veritat, amb els ulls plens de decisió i amb un gest de fraternitat per a tots els que pateixen. No ens pararan!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada