dilluns, 14 de maig del 2012

Westerwelle i Rajoy amenacen. Però Europa desperta

Font: zimbio.com

Potser no coneixen a Guido Westerwelle, el ministre alemany de Relacions Exteriors. Aquest home llençava dures amenaces contra França i Grécia el mateix dia que perdien les eleccions al “lander” més poblat d’Alemanya, on presentaven al ministre de medi ambient que ha tornat a Berlin sense acomiadar-se dels electors, un prova que Alemanya cada dia és menys Merkel.

Aquest Westerwelle doncs amenaçava a França i Grècia exigint-los respectar el pacte d’estabilitat europeu i complir amb les promeses i reformes establertes en el mandat de dos governants, Nicolas Sarkozy y Lucas Papademos, que els seus ciutadans han fet fora obrint un altre camí. La democràcia ha parlat.

És el mateix dogmatisme amb el que amenaça Mariano Rajoy a Catalunya i a les altres autonomies que flairant els vents de canvi a Europa li adverteixen del camí erroni i catastròfic al que està portant al país.

En la campanya electoral, Hollande ja va manifestar que no comparteix ni donaria continuïtat a moltes de les polítiques i mecanismes econòmics implementats en el període de l’administració de Sarkozy. També va proposar renegociar la política econòmica europea en un sentit diferent al seguit fins ara.

A Grècia l’esquerra en alça, Siritza, no entra en el joc del partits que han perdut estrepitosament les eleccions i una nova convocatòria la pot portar a governar Grècia en una via semblant a la Francesa.

A Catalunya hem de donar un tomb, Mas ha de deixar de fer d’escolanet de Rajoy, de voler aparentar ser el primer de la classe dels neoliberals. Això ja no es porta a Europa i pot quedar lligat de peus i mans a un govern del PP que acabi d’afogar Catalunya per a salvar els bancs dels seus amics. Si no sap què fer que convoqui eleccions i que el poble català decideixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada