dissabte, 5 de maig del 2012

De nou parlem del tren soterrat a Girona, del foc a les brases

Font: araGirona.cat

Poques novetats a la comissió de seguiment del TAV. Em preocupa un cert fatalisme que s’està apoderant dels interlocutors polítics i tècnics que ens pot fer caure en conformisme i passivitat cara endins i declaracions buides cara en fora. CiU comentava abans de les eleccions que no servia l’esmentada comissió, fins i tot se’n va anar, ara amb la seva presidència funcionem igual. Potser tenien raó i ara, amb el que cau, potser caldria transformar-la. Sense presència de les entitats no te gaire sentit i aquestes avui son el nervi que necessitem per a impulsar les mobilitzacions necessàries en el futur si volem desencallar el projecte.

El dia 8 de juny estarà el primer informe de la viabilitat de la tercera via convencional pel túnel del TAV soterrat a Girona. Cada dia que passa veig que aquest pla B, si és viable, pot ser l’únic factible en els propers anys.

No admeto la passivitat ni les excuses del PP en tirar endavant la partida pressupostària 2012 i el compromís 2013. Però tampoc és de rebut el maximalisme del PSC-PSOE, ara! Després de tenir en un calaix el projecte del convencional, haver ignorat sobiranament a l’Ajuntament de Girona i no pressupostar ni l’estació ni la connexió. La gent està cansada de politiquejos, de "i tu més"!

Sóc conscient que no és una bona noticia retardar fins a la primera quinzena de juny l’Audiència, però ho seria més fer-la ara buida de contingut! Ara bé, cal exigir-nos al representants municipals que fem els deures pendents: un sembla que estarà el vuit de juny, l’estudi preliminar de la tercera via, ara queden les modificacions del pressupost de l’estat i l'entrevista amb la consellera.

A partir del 15 de juny entrarem en una nova fase, aclarir les incerteses i mobilitzar a la ciutadania em sembla l’únic camí. No ens han deixat una altre via, cal que la ciutadania en sigui conscient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada