dissabte, 30 de juny del 2012

25 anys del Banc d’Aliments. Ara més que mai cal lluitar per que a Girona no es passi gana!

Font: el Punt - Avui

Precisament en un moment en què el Banc dels Aliments, com moltes altres entitats socials, té més peticions d'ajuda de les que pot assumir, és quan més necessari es fa l’aportació pública i convertir en prioritària la lluita contra la pobresa extrema i la seva manifestació més punyent, la gana.

Són 325 entitats socials a tot Catalunya les que s'encarreguen de fer arribar als beneficiaris els excedents d'empreses agroalimentàries, els productes encara comestibles que els supermercats no poden posar a la venda i el menjar recollit a través de campanyes. “El menjar no es llença” és un lema més vigent que mai en uns temps de crisi en què el 20% dels catalans viuen en situació de pobresa.

Tinc un gran record dels responsables del banc d’aliments de Girona. Van ser claus, juntament amb Càrites i Creu Roja en la creació del Centre de Distribució d’Aliments de Girona, iniciativa pionera a les nostres comarques i a Catalunya en la que em vaig implicar a fons. I que ara és una peça clau en la lluita contra la fam a la nostra ciutat, projecte que es fa amb discreció i amb dignitat.

Cal continuar en aquesta línia on el poder públic no fa deixadesa de la seva responsabilitat sinó que, frec a frec amb les entitats, dissenya i persevera en un model d’acció social contra l’exclusió.

Gràcies per 25 anys de lluita contra la pobresa i l'exclusió, de coherència i de coratge. El Banc dels Aliments és, sobretot, la història de moltes persones senzilles, activistes en silenci del dret a l'alimentació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada